rodzaje pasów
podstawowe wymiary |
|
PASY TRASPORTOWE
RODZAJE PASÓW
|
|
|
TYP 200. Pas z gęsto nawiniętej spirali drucianej o profilu okrągłym. Końce drutów poprzecznych zakończone pętelką lub spawem.
Zastosowanie: W przemyśle piekarniczym, do mycia owoców i warzyw, do hartowania detali, pieców odpuszczających, itp. |
TYP 300. Pas z szeroko nawiniętej spirali z płaskownika. Końce drutów poprzecznych zakończone pętelką lub spawem
Zastosowanie: W przemyśle cukierniczym, do produkcji napojów oraz przy produkcji konserw. |
TYP 330, 430. Pas z szeroko nawiniętej spirali z płaskownika lub okrągłego drutu. Pas jest bardzo, gęsty. Końce drutów poprzecznych zakończone spawem.
Zastosowanie: W przemyśle spożywczym, szklarskim, do pieców hartowniczych itp.
|
|
|
|
TYP 400. Pas z szeroko nawiniętej spirali z drutu o profilu okrągłym. Końce drutów poprzecznych zakończone pętelką lub spawem.
Zastosowanie: W przemyśle cukierniczym, produkcji napojów i konserw, przy pakowaniu w pudełka, do torebek itp.
|
TYP 550. Pas z przemiennie w prawo i w lewo zwiniętych drutów spirali, które są ze sobą zaplecione. Brzegi pasa zakończone spawem iub zagięciem.
Zastosowanie: Wykorzystywany - jest do produkcji konserw, napojów, przy pakowaniu do pudełek i worków foliowych.
|
TYP 700. Pas z regularnie giętych drutów, które są ze sobą zaplecione. Brzegi pasa zakończone pętelką.
Zastosowanie: W przemyśle piekarniczym, chemicznym, jako pas schładzający w przemyśle cukierniczym i czekoladowym.
|
|
|
|
TYP 800. Pas wykonany jest z drutów poprzecznych, na które są nawlekane druty wzdłużne w różnej żądanej odległości, zakończone oczkiem.
Zastosowanie: W przemyśle piekarniczym, chemicznym, jako pas schładzający w przemyśle cukierniczym i czekoladowym.
|
TYP 900. Pas wykonany jest z drutów poprzecznych, na które nawlekane są gięte płaskowniki różnej wielkości. Brzegi pasa zakończone są spawem lub zagięciem.
Zastosowanie: W przemyśle chemicznym oraz do suszenia w przemyśle spożywczym.
|
TYP 1000. Jest to pas> który może pracować na łukach (może zakręcać). Między poprzecznymi drutami mogą lecz nie muszą być nawinięte druty spirali,
Zastosowanie: Wykorzystywany jest w tunelach chłodniczych i zamrażających, w przemyśle piekarniczym, cukrowniczym, czekoladowym itp.
|
|